Bouma & Vastrick - Boekhoud- en administratiekantoor

Boekhoud- en administratiekantoor

https://bouma-vastrick.nl/uploads/images/slider/nieuws.jpg

Nieuws


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bouma-vastrick.nl/httpdocs/modules/News/lib/class.news_ops.php on line 333
24/10/14

Belasting op zuinige auto in 2016 omhoog

De autobelastingen worden per 2016 aangepast. Eigenaren van zeer zuinige elektrische of hybride auto's gaan dan meer belasting betalen.

Zo worden eigenaren van elektrische of hybride auto's met een CO2-uitstoot van maximaal vijftig gram niet langer vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting: vanaf 2016 moeten zij de helft gaan betalen.

Ook het systeem van bijtellingen gaat op de schop. De laagste categorie van vier procent verdwijnt. De categorie van zeven procent blijft wel bestaan, maar gaat vanaf 2016 alleen gelden voor volledig elektrische auto's. Voor hybride auto's met een uitstoot tot en met vijftig gram geldt vanaf dat jaar een bijtelling van veertien procent.

Auto's met een uitstoot van 51 tot tot 79 gram vallen onder de categorie van twintig procent bijtelling en voor alle overige auto's geldt een bijtelling van 25 procent. Leasecontracten die voor 1 januari 2016 zijn aangegaan blijven onder het huidige bijtellingsregime vallen.

T 058 215 00 11